homeback to menu
Oversigt

Leading Change at Work

Teknologi forandrer den måde, vi arbejder på. Hos Ricoh sikrer vi, at forandringen er positiv for jeres teams og jeres virksomhed. Vi guider jer gennem hvert trin på vejen for at sikre en problemfri overgang til en fuldt digital arbejdsplads.
Se alle vores forretningsløsninger
seamless digital workspace experience
Digital arbejdsplads

Adgang overalt

Fremtiden er præget af hybride og on-the-go arbejdsformer. Ud fra vores holistiske tilgang designer, integrerer og understøtter vi jeres digitale arbejdsområder for at fremme jeres medarbejderes engagement og hjælpe jeres virksomhed med at nå et nyt niveau.
Se alle vores løsninger til den digitale arbejdsplads
Styring af forretningsprocesser

Synkroniseret til succes

Jeres medarbejdere behøver ikke længere at blive holdt tilbage af manuelle opgaver. Vi optimerer jeres forretningsprocesser, så de kan levere mere, med den rigtige teknologi, ekspertise og support til at strømline og forenkle processer på tværs af organisationen
Se alle vores løsninger til styring af forretningsprocesser
Cloud og infrastruktur

Cloud & clear

For at få fuldt udbytte af skyen, skal man have den rigtige køreplan og det rette team. Vi leverer cloud-løsninger og ekspertise, der gør jeres virksomhed mere agil, omkostningseffektiv og sikker, mens I jager den næste generation af innovation.
Se alle vores cloud- og infrastrukturløsninger
Cybersikkerhed

Slut med risky business

Internetaktiverede enheder skaber nye sårbarheder over for cyberangreb. Vi hjælper jer med at gå i offensiven mod cyberkriminalitet med intelligente løsninger og tjenester tilpasset jeres kerneforretning.
Se alle vores cybersikkerhedsløsninger
Digital oplevelse

En helt ny oplevelse

En god kundeoplevelse starter med en positiv medarbejderoplevelse. Vores højtuddannede team designer, bygger, implementerer og servicerer de løsninger, som du har brug for, for at kunne levere den bedste digitale oplevelse – både internt og eksternt!
Se alle vores løsninger til den digitale oplevelse
Produkter og hardware til kontor

Høj kvalitet og brugervenlighed

Ricoh er kendt for printere, kopimaskiner og multifunktionsprintere af høj kvalitet. Der er masser af valgmuligheder, når det kommer til hastighed, størrelse og funktioner. Vi hjælper jer med at finde den model og de funktionaliteter, der fungerer bedst til en given arbejdsgruppe, kontor eller klasseværelse.
Se alle vores produkter og hardware til kontor
Oversigt

En multifacetteret platform for service og support

Al den support til produkter og tjenester, I har brug for, på ét sted. Vi leverer support, rådgivning og løsninger til at holde jeres virksomhed kørende.
Få support
AV technology and management
Oversigt

Alt på et sted

Få alt at vide om vores erhvervsnyheder, produktinnovation og folk samt de arrangementer, vi afholder eller deltager i.
Hold dig informeret
News and events from Ricoh
Virksomheden

Hvem er vi og hvad beskæftiger vi os med

Hos Ricoh bestræber vi os på altid at lytte til vores kunder og levere innovative løsninger, produkter og tjenester, der passer til jeres virksomheds mål. Vi stræber efter at tilføje værdi til jeres tjenesteydelser og produkter. Vi tilpasser os skiftende forretningsklimaer.
Få mere at vide om Ricoh
Oversigt

Vi glæder os til at høre fra jer

Uanset om du har et spørgsmål om priser på vores løsninger eller produkter, har brug for hjælp til at administrere jeres konto eller allerede bruger vores produkter og har et supportspørgsmål, er vores team klar til at hjælpe.
Kontakt os
customer and employee engagement
Oversigt

Hjælp til at holde dig et skridt foran

Gå på opdagelse og læs vores nyeste indsigt om de vigtigste emner inden for forretningsløsninger.
Opdag den nyeste viden
Ricoh Insights - Overview

For mange firmaer med faste strukturer kan digitalisering virke som et lidt abstrakt begreb. Hvad betyder det i praksis, når man digitaliserer processer, frigør gamle ressourcer og skaber nye på samme tid?

Digitalisering er et vigtigt redskab til at optimere virksomhedens processer. Det gør processer mere økonomiske, mere effektive og i sidste ende mere transparente. Når processer er digitaliserede, gør det på mange områder ingen forskel, hvor mange opgaver man har gang i – når først tilgangen er på plads, har man mange muligheder.

Hvilke områder skal digitaliseres først?

Den grundlæggende regel for optimering af digitaliseringsprocesser er, at man skal tage udgangspunkt i kunden. Det betyder ikke, at man først skal tage stilling til de interne processer senere, men der er klare fordele ved at optimere kundekontakten først.

Så snart folk hører, at dit salgsteam er bedre informeret, at de har hurtigere adgang til produkter og tjenester, og at ordrer bliver behandlet hurtigere, giver det ofte dit firma et marketingboost. Det gavner også de daglige forretningsprocesser og virksomhedens image.

Et konkret eksempel på dette er CRM (Customer Relationship Management). Når kunden sender en forespørgsel eller rapporterer om et problem, er man nødt til nøje at gennemgå arkiverne eller i værste tilfælde lade kunden vente på, at man ringer tilbage. Når man har digitaliseret processerne, kan alle de relevante ansatte få adgang til data med det samme. Det gælder også, hvis man går skridtet videre og fx bruger chatbots eller automatiske svar i Facebook Messenger marketing.

Digitalisering af back-end-processer

Det næste, man bør digitalisere, er regnskab, projektledelse og HR. Her kan din virksomhed også spare værdifulde ressourcer og i sidste ende bruge færre timer på at opnå markant bedre resultater. Det betyder fx, at selv små virksomheder let kan tilgå fakturaer gennem regnskabssoftware eller sende fakturaer til deres kunder på en enklere måde. Det fungerer lige let for små og mellemstore virksomheder som for selvstændige.

Uanset om man arbejder inden for et team eller i en hel virksomhed, kan teambaserede værktøjer hjælpe med at fordele opgaver og facilitere kommunikation. Det gør arbejdet lettere for alle dine ansatte – langtrukne mailudvekslinger hører fortiden til. 

I øvrigt er teamløsninger for virksomheder ikke kun mulige, når det gælder afdelingsopgaver. Selvorganisering kan nemlig også optimeres og deles (hvis medarbejdere ønsker det). Programmer, der hjælper med at selvorganisere, fungerer som en digital hukommelseshjælp for brugerne, og i modsætning til håndskrevne noter kan man søge efter nøgleord. Derudover kan man også dele digitale noter, hvilket kan være med til at forbedre kommunikationen i et team.

Skalerbare løsninger er særligt vigtige for onlinebutikker, der har brug for at have et overblik over de vigtigste funktioner, og så de er i stand til at styre onlineløsningen med mindst mulig arbejde. Ofte vil dette også fungere, selvom man ikke hoster sin egen hjemmeside.

Det rigtige værktøj til den rigtige opgave

Meget afhænger af de værktøjer, man bruger til at digitalisere processer, så man skal nøje overveje, hvilke værktøjer man får mest ud af. Forskellige virksomheder kan have meget forskellige behov, så det er særdeles vigtigt, at man finder en skræddersyet løsning. Et godt eksempel på dette er software, der er enten delvist eller helt cloud-baseret. Mange mindre virksomheder og start-ups er glade for at arbejde med cloud-løsninger, da det giver frihed, når man skalerer, og fordi man kun betaler for den kapacitet, man har brug for.

Hvis man driver processer gennem cloud-løsninger, har man ofte ikke brug for en separat IT-afdeling. Hvis man på den anden side arbejder med meget følsomme kundedata eller allerede har en erfaren IT-afdeling, er cloud-tjenester måske ikke den rette løsning. Man bør dog fortsat overveje den øgede mobilitet og fleksibilitet, som en cloud-løsning giver. Hjemmekontoret har fået ekstra opmærksomhed i 2020, men håbefulde virksomheder har i flere år arbejdet på at gøre deres processer mere dynamiske og frigøre dem fra computeren på kontoret.

Digitaliseringen giver også mening ift. pris, da digitalisering og effektivitet går hånd i hånd. Digitaliserede processer gør det ikke kun muligt for din virksomhed at spare penge, de er også ofte billige, fordi de er skalerbare. Uanset om man benytter en service- eller licensmodel, har man som lille eller mellemstor virksomhed ofte en fordel, fordi man kun betaler pr. arbejdsstation. Den betyder, at man kan få professionel software til lave priser.

Dine dokumenter bør opbevares digitalt i stedet for i mapper
Dine dokumenter bør opbevares digitalt i stedet for i mapper

Når man digitaliserer processer, får man de fordele, der følger med digital forandring

Din virksomhed kan bruge digitaliseringsmulighederne på mange forskellige måder. Kundehåndtering, regnskab og organisering er blot nogle af de veletablerede digitaliseringsområder, man hurtigt kan benytte sig af.

Procesdigitalisering er effektivt, selv for mindre virksomheder, fordi det gør det muligt at agere på samme niveau som konkurrenterne. Skalerbare løsninger bringer din digitalisering op på samme niveau som store internationale virksomheder og giver dig gode vækstforudsætninger. Digitale processer er vigtige, ikke kun så man kan arbejde hurtigere og mere effektivt, men også fordi de er mere kunde- og medarbejdervenlige.


Læs mere om dette emne i vores gratis e-bog ”Digital arbejdsplads på bare 90 dage”. I den viser vi dig præcis, hvordan du kan introducere digitale arbejdsprocesser på dit kontor.      Download e-bogen nu >