Rapport

Fremtidens vækstmuligheder for mindre virksomheder

Digital transformation


Måden, vi arbejder på, har ændret sig drastisk i løbet af de seneste år. Fleksibilitet og fjernarbejde er blevet en del af hverdagen. Mens mange små og mellemstore virksomheder har været i stand til at tilpasse sig på kort sigt, kan der nemt opstå udfordringer, når man skal skabe en arbejdsplads, der både tilgodeser fjernmedarbejde og arbejde på kontoret.


Eftersom den moderne arbejdsstyrke aldrig har været mere fragmenteret end den er nu, står det klart, at en fremskyndelse af den digitale transformation er essentiel for disse virksomheders succes.


Denne nye rapport, der er udarbejdet af Ricoh Europe på baggrund af undersøgelser foretaget af Opinium Research, undersøger erfaringer med hjemmearbejde i små og mellemstore virksomheder. Rapporten afdækker vigtige tendenser og er en guide til ejere og ledere i små og mellemstore virksomheder, der ønsker at komme videre på den digitale transformationsrejse.

report and research
Download rapporten

Udfyld venligst nedenstående formular for at få din GRATIS kopi af rapporten. Felter markeret med en stjerne (*) er obligatoriske.

* kræves
* kræves
* kræves
* kræves
* kræves
* kræves

Små virksomheder risikerer at miste deres bedste talenter på grund af teknologiske frustrationer i forbindelse med hjemmearbejde

Mens virksomhedsejere er på vej til at komme ovenpå igen, forventer medarbejderne, at deres arbejdsgiver tilbyder dem en ny og mere moderne tilgang til hvordan og hvor de arbejder - ellers søger de måske mod nye og grønnere græsgange.
 
Denne udfordring rammer de små virksomheder ekstra hårdt. Over en fjerdedel (27%) af de adspurgte europæiske medarbejderne i små virksomheder overvejer at skifte job til en virksomhed, der er bedre rustet i forhold til hjemmearbejde. Hvorfor? Problemer mht kommunikation og teknologi gør det svært for 29% af medarbejderne at forblive motiverede og engagerede i forbindelse med hjemmearbejde. 48% er også nødt til at gøre brug af eget computerudstyr, når de arbejder hjemmefra, da de ikke får det stillet til rådighed af virksomheden.
 
Den digitale transformation har måske nok været en del af de mindre virksomheders langtidsplaner, men det er nu at de må op i tempo. Uden teknologien der gør det let og sikkert for medarbejderne at arbejde effektivt, uanset hvor de er, vil betyde at mange vil miste deres bedste talenter. Og det vil kunne påvirke deres fremtidige succes som virksomhed.