Blogs

Seks vigtige forholdsregler omkring printersikkerhed, som enhver it-chef bør tage

image

Den aktuelle stigning i antallet af cyberangreb betyder, at I er nødt til at sikre jeres it-infrastruktur og forudse alle mulige sårbarheder. Printersikkerhed er et område, der ofte overses, men som er blevet kritisk for organisationer i alle størrelser.

Printere er ikke længere bare output-enheder: De er digitale maskiner, der driver virksomhedens workflows og dokumenthåndtering. De avancerede maskiner er forbundet til jeres netværk og behandler en betydelig mængde af organisationens data. Derfor er det vigtigt, at man som it-chef gør printersikkerhed til et fokusområde.

Printersikkerhed skal holde trit med en hybrid arbejdsstyrke

I takt med at arbejdet i højere grad foregår uden for kontoret, skal jeres printerløsninger tilpasses til hjemme- og fjernarbejdspladser for at sikre databeskyttelse på tværs af alle printopgaver.
 
Mange MFP'ere (multifunktionsprintere) og andre printenheder med cloud-opkobling indeholder nu ekstra robuste sikkerhedsfunktioner. Sammen med avancerede applikationer giver de den fleksibilitet og skalerbarhed, der er nødvendig med en decentral arbejdsstyrke, samtidig med at de opretholder god datasikkerhed. En cloud-first tilgang til printerteknologi er afgørende i moderne hybrid- og fjernarbejdsmiljøer.

Risici ved usikrede printere

Usikrede printere udgør en væsentlig trussel. De kan medføre brud på datasikkerheden, hackingforsøg, økonomiske tab og complianceovertrædelser.
Nyhedsplatformen Cybernews fik stor opmærksomhed i august 2020, da de fortalte, at de havde "hacket" næsten 28.000 printere verden over. Dette vovede initiativ satte spot på et presserende behov for printersikkerhed.
Interessant nok var det, som Cybernews gjorde, ikke strengt taget hacking. I stedet brugte de blot almindelige printkommandoer til at sende dokumenter til fjernprintere og overholdt dermed disse enheders tilsigtede funktionalitet. Det er en klar påmindelse om, at man er nødt til at tage printersikkerhed alvorligt.

Desuden har nyere forskning fra Quocirca vist, at 61% af de adspurgte organisationer har oplevet datatab på grund af usikrede printere. Undersøgelsen viser dog også et positivt synspunkt: heldigvis planlægger 79% af it-beslutningstagere at øge deres investeringer i printersikkerhed i år.

image

Printersikkerhed: seks vigtige forholdsregler 

1. Gennemfør en printersikkerhedsrevision: 
Start med en omfattende revision af jeres printersikkerhed. Evaluér hvilke typer data jeres organisation ofte udskriver eller digitaliserer, afdæk eventuelle uautoriserede printenheder i netværket, og identificér potentielle sikkerhedsrisici i jeres nuværende processer. 

2. Omfattende datakryptering: 
Jeres printere bør have indbyggede datakrypteringsfunktioner, som beskytter alle indgående og udgående data. Hvis de ikke allerede har det, bør I overveje at opgradere til enheder med avanceret teknologi som Trusted Platform Module (TPM 2.0) for bedre kryptering og databeskyttelse og SSD-lagring (Solid-State Drive), der i kraft af sin fysiske konstruktion gør det sværere at gendanne slettede data. Disse funktioner minimerer risikoen for datalæk betydeligt og giver et ekstra lag af sikkerhed på printområdet.

3. Autentificering af brugere: 
Brugerautentificering er afgørende for printersikkerheden. Sørg for, at kun autoriserede personer kan få adgang til jeres printere for at beskytte mod potentielle sikkerhedsbrud. Benyt robuste metoder som f.eks. swipe card-systemer eller pin-autentificering.

Med sporbare bruger-id'er kan I holde øje med, hvem der bruger printeren, hvad de printer og hvornår. Det er et effektivt incitament til ansvarlig adfærd og yderligere sikring af jeres printaktiviteter. Hvert lag af sikkerhed tæller, når følsomme data skal beskyttes.

4. Bedre datasikkerhed i enheden: 
Jeres intelligente printere bør have funktioner som overskrivning af latente data og datakryptering, der er afgørende for at minimere risikoen for databrud. Enhederne bør også kunne lukke ubrugte porte for at afskære potentielle adgangsveje for sikkerhedstrusler.

Det er vigtigt, at jeres enheder altid har de seneste sikkerhedsopdateringer. Ideelt bør jeres printere være udstyret med automatiserede opdateringssystemer. Jævnlig opdatering giver ikke bare ny funktionalitet, men er også afgørende for at reparere sikkerhedshuller. En opdateret printer sikrer, at murene omkring jeres printersikkerhed er så robuste som muligt.

5. Løbende overvågning: 
Opret en politik for 24/7 overvågning af jeres sikkerhedsindstillinger for software, servere og printere. Med konstant overvågning kan I opdage potentielle trusler og gribe ind øjeblikkeligt for at forhindre eller mindske skader.

6. Foretag regelmæssige penetrationstest: 
Få en pålidelig tredjepart til at udføre regelmæssige penetrationstest. En "pen-test" efterligner et rigtigt cyberangreb og vil hjælpe jer med at afdække sårbarheder og forbedre sikkerheden. 

Vælg en leverandør af printerløsninger med dokumenterede sikkerhedskompetencer

Når I skal bruge en leverandør af Managed Print Services, bør I kigge efter én med solide sikkerhedskompetencer. For at bruge Ricoh som eksempel:
Vi er anerkendt som en førende leverandør i IDC MarketScape: Worldwide Security Solutions & Services Hardcopy 2022-2023 Vendor Assessmenti kraft af de avancerede løsninger, vi kan tilbyde. 

Ved hjælp af RICOH Print Management Cloudkan vi tilbyde førsteklasses sikkerhedsfunktioner med vores RICOH Always Current Technology -platform. Denne platform holder vores infrastruktur opdateret med de seneste sikkerhedsforbedringer, så I kan downloade og aktivere dem, når det passer jer.

Vi har solid viden om de skiftende behov i en moderne, hybrid arbejdsstyrke og tilbyder robust understøttelse af fleksibelt arbejde og sikre digitale dokumentarbejdsgange med en cloudbaseret printerinfrastruktur. Med udgangspunkt i en zero-trust sikkerhedstilgang sørger vi for komplet informationssikkerhed i alle kontaktpunkter.

IDC Logo

“Ricoh bør også overvejes af kunder, der leder efter en leverandør, de kan stole på, når det gælder kritiske forretningsprocesser og infrastruktur — både hvad angår sikkerhed og resultater”.

IDC MarketScape 2022-2023

Kontakt os

Tag hånd om jeres printsikkerhed

Undgå at overse nogen aspekter, når I sikrer jeres it-infrastruktur — printersikkerhed er en vigtig brik i puslespillet.

Lad os hjælpe jer