Blogs

6 måder, hvorpå administrerede print- og automatiseringstjenester kan hjælpe jer til en bæredygtig printinfrastruktur

image

De fleste IT- og Facility-afdelinger er under stigende pres for at opfylde mål om miljøhensyn, sociale forhold og god selskabsledelse (ESG). Et af de vigtigste fokusområder er at neutralisere arbejdspladsens CO₂ for at opnå netto-nul. For at fremskynde ESG-transformationen er det derfor oplagt at foretage forbedringer på et område, der nogle gange overses: bæredygtigt kontorprint.

For at lette presset for at opfylde ESG-målene og tage de praktiske skridt, der er nødvendige for at nå dem, vender IT- og Facility-afdelinger i stigende grad deres opmærksomhed mod eksterne leverandører. De gør det muligt for virksomheder i alle brancher og størrelser at drage fordel af de nyeste, mest miljøvenlige printere og få omfattende viden om printinfrastrukturen for at skabe et endnu mere bæredygtigt printmiljø.

Hvordan kan Managed Print & Automation Services bidrage til en mere bæredygtig printinfrastruktur i din organisation?

image

1. Cloudbaseret printinfrastruktur og -analyse

Ved hjælp af cloudteknologi og avanceret software reducerer Managed Print & Automation Services papirspild og energiforbrug. Avancerede analyser hjælper jer med at identificere, hvilke printere der udnyttes for lidt eller for meget, så I kan maksimere printflådens effektivitet. Nogle leverandører tilbyder detaljerede forbrugsrapporter, så I kan implementere en grønnere printpolitik. Regelmæssige softwareopdateringer og forudsigelig vedligeholdelse holder printerne i topform og bidrager yderligere til bæredygtigheden.

2. Automatiserede, digitale arbejdsgange

Ifølge data fra The World Counts udgør papiraffald næsten halvdelen af affaldet fra forretningslivet. Moderne printere hjælper jer med at reducere virksomhedens papirforbrug ved at gøre det muligt for brugerne at scanne og konvertere papirdokumenter til digitale filer. Disse filer kan derefter integreres i automatiserede arbejdsgange i skyen. Multifunktionsprintere (MFP'ere) er ikke bare printere; de er en genvej til digital transformation. Managed Print & Automation Services kan spille en vigtig rolle ved at gøre disse avancerede, cloudforbundne printenheder tilgængelige på jeres kontorer og sikre en effektiv og bæredygtig printinfrastruktur. Brugerne kan vælge at scanne og konvertere papirdokumenter til redigerbare og søgbare digitale formater, hvilket reducerer CO₂ og printomkostninger. Når udskrifter er nødvendige, kan software og tjenester hjælpe jer med at implementere en intelligent, bæredygtig printpolitik. For eksempel ved at sikre, at alle printjob fra Microsoft Outlook som standard er i sort/hvid og duplex.

3. Energiforbrug

I takt med at teknologien udvikler sig, får kontorprintere flere muligheder og større effektivitet. Ældre modeller er mindre energieffektive og bidrager til unødige CO₂-emissioner både i drift og standby. I kan gøre jeres printinfrastruktur mere bæredygtig ved at vælge printere med lave TEC-værdier (Total Energy Consumption) og energibesparende funktioner. Når I opbygger en sådan infrastruktur, er det vigtigt at overveje printernes bæredygtighed. En måde at vurdere dette på er ved at se på TEC-værdier i kombination med eventuelle yderligere energibesparende funktioner og bæredygtighedstjenester, som leverandøren tilbyder.

Nyere generationer af printere, såsom vores IM-C-serie, er eksempler på fremskridtene inden for energieffektivitet. Med en brancheførende TEC-værdi er vores nye serie et eksempel på, hvordan moderne printerteknologi kan give bedre resultater og samtidig reducere en virksomheds miljøpåvirkning.

4. Produktion af enhederne

I produktionen af kontorprintere kan man ikke undgå et betydeligt materialeforbrug, herunder af plast og emballage. Men hvis man vælger printere, der er fremstillet ansvarligt med livscyklusstyring, kan det bidrage betydeligt til virksomhedens bæredygtighed.

Managed Print & Automation Services understøtter i stigende grad cirkulær økonomi vha. specialiseret styring af enhedernes livscyklus. Det omfatter alt fra den indledende igangsætning og konfiguration til bortskaffelse og genbrug af udtjente enheder. Nogle leverandører producerer endda med genanvendt plast for at komme væk fra en brug-og-smid-væk-tankegang.
Et eksempel er vores IM-C-serie, som sætter nye standarder for bæredygtighed. Disse enheder er fremstillet af mindst 50% genbrugsplast og har brancheførende energieffektivitet, så de fremstår som de mest bæredygtige printerløsninger på markedet i dag.

5. Overvejelser omkring affald

E-affald, som bl.a. kan være udtjente printere og anden elektronik, er et stigende globalt problem. Ifølge Global E-waste Monitor 2020 blev der på globalt plan genereret 53,6 millioner tons e-affald i 2019. I 2030 forventes dette tal at stige til svimlende 74 millioner tons, hvilket svarer til vægten af 483 krydstogtskibe.

I lyset af denne chokerende statistik er det afgørende for bæredygtighed på printområdet at vælge en leverandør med et stærkt fokus på korrekt affaldsbehandling. Se efter leverandører med en "Zero Waste To Landfill"-politik, såsom Ricohs Resource Smart Return Program, hvor vi sikrer, at udtjente printere, tonerbeholdere og patroner genbruges på en ansvarlig måde.

6. CO₂-balance

Selv den mest miljøbevidste leverandør kan ikke sikre fuldt bæredygtige udskrifter uden at kompensere for CO₂-aftrykket fra jeres printere.

En af de metoder, som Ricohs Carbon Balanced Service bruger til at hjælpe jer med at opnå CO₂-balancerede udskrifter, er via Carbon Balancing-projekter af høj kvalitet. Vores partner, Climate Neutral Group, leverer disse projekter og sikrer, at de lever op til de højeste internationale bæredygtighedsstandarder, herunder Gold Standard og Verified Carbon Standard.

Vælg med omhu for at sikre bæredygtighed og find en partner med ekspertise!

At vælge den rigtige leverandør er afgørende for at skabe en bæredygtig printinfrastruktur. Ricoh er specialiseret inden for Managed Print & Automation Services med bæredygtighed i centrum. Gennem Ricoh Sustainability Optimisation Programme og Carbon Balanced Service får I adgang til bæredygtighedsrådgivere, der kan udstyre jer med værktøjer og viden til løbende at overvåge og reducere jeres CO₂-aftryk.
 
Ved at samarbejde med en bæredygtig printleverandør som Ricoh får I ikke bare Managed Print & Automation Services, men også en bæredygtig fremtid for hele organisationen.
Harald List

Harald List

Direktør, EMEA Product & Services Management, Ricoh Europe