The future workplace: How technology is shaping the employee experience

Fremtidens arbejdsplads: Hvordan teknologi former medarbejdernes oplevelse

image

Indfør dynamiske arbejdspladser for at bevare konkurrenceevnen

Nye arbejdsformer kræver nye måder at tænke på; så hvordan skaber man det mest produktive arbejdsmiljø? Mens afdelinger i stigende grad er afhængige af dynamiske og fleksible arbejdspladser, der understøtter hybridarbejde, har mange virksomheder ikke udviklet sig hen mod at kunne opfylde behovene for, hvordan folk forventer at mødes, socialisere og samarbejde i dag. 
 
Efterhånden som en ny generation af unge, som aldrig har kendt en verden uden internet, slutter sig til arbejdsstyrken, vil virksomheder, der er langsomme til at omfavne ændringer i arbejdsformer, kæmpe for at tiltrække og fastholde den mest effektive arbejdsstyrke.
The future workplace

Næsten to tredjedele (64 %) af medarbejderne siger, at de ville nyde deres arbejde mere, hvis de havde mere tid til kreative opgaver.

Hvorfor medarbejderoplevelsen er af stor betydning

Forretningsfordelene ved en god medarbejderoplevelse rækker ud over blot at skabe de bedste arbejdsomgivelser for dine kolleger. Forskning viser, at glade medarbejdere er cirka 12 % mere produktive. Tilfredse medarbejdere er også mere tilbøjelige til at fortsætte med at arbejde for din virksomhed og hjælper med at tiltrække de bedste talenter til virksomheden. 
 
En arbejdsplads, der er bygget op omkring deres behov, giver dem mulighed for at blive dit største aktiv for at opnå målbar, strategisk vækst.

Skab fleksible rum, der understøtter hybridarbejde

I dag arbejder vi alle steder – hjemme, i toget, på kontoret. Udfordringen for ledelsen er at designe en arbejdsplads, der bevarer det bedste fra det fysiske kontor, og kombinerer det med det bedste fra fjernarbejde.
 
Medarbejderne ønsker frihed og fleksibilitet til at reservere et skrivebord, booke et mødelokale eller se deres fremtidige møder på en hurtig og nem måde, uanset om de er på kontoret eller arbejder eksternt. Fordelene ved teknologi, der giver mulighed for disse processer, byder på flere fordele.
 
For det første giver den medarbejderne mulighed for at samarbejde eller være mere produktive, når de er på kontoret. For det andet giver den ledelsen et klart overblik over, hvor medarbejderne arbejder, og med hvem, så de kan tilpasse arbejdspladsen til at opfylde de forskellige behov.
Ved at forbinde og tilpasse hele organisationen kan du eliminere alle de udfordringer, der kunne opstå, fordi medarbejderne arbejder forskellige steder, og skabe en responsiv arbejdsplads, der understøtter hybridarbejde.
image

Forenkling af de daglige opgaver

Den gennemsnitlige medarbejder bruger 9,4 forskellige applikationer i sit daglige arbejde. Det går ud over produktiviteten at skulle skifte mellem forskellige apps for at booke mødelokaler, organisere modtagelsen af en gæst eller finde vej rundt i bygningen. I stedet for at lette arbejdslivet – hvilket er deres grundlæggende formål – gør de det mere stressende at udføre enkle opgaver. 
 
Medarbejdere vil have praktiske og brugervenlige plug and play-applikationer, der nemt og uden problemer kan integreres i deres eksisterende værktøjer. Ved at sikre, at de teknologier, som medarbejderne bruger, lige fra e-mail, instant messaging til reservation af skriveborde og mødelokaler, er integrerede, nedbryder du kommunikationsbarrierer på den digitale arbejdsplads og sørger for en enkelt kilde til data og automatisering. Med én standardiseret, brugervenlig løsning til at booke et mødelokale eller reservere et skrivebord på vej til kontoret, få vist kort over kontoret i realtid med angivelse af ledige pladser eller anmelde besøgende på forhånd for en hurtigt indtjekning med QR-kode, bliver den daglige kontoradministration meget mere effektiv.

Optimér kontoret

Den gennemsnitlige arbejdsplads udnyttes kun til 35-50 % af sit potentiale. Hvis du ikke har en god forståelse af dit kontor og ved, hvordan det bruges i øjeblikket, er det umuligt at vide, om du træffer de rigtige beslutninger og opnår det forventede investeringsafkast. 
 
Teknologi med IoT-sensorer gør det muligt at forstå, hvordan pladsen bliver brugt, så du kan træffe omkostningsbesparende beslutninger såsom at frigøre underudnyttet plads, reducere brugs- eller vedligeholdelsesomkostninger eller forbedre samarbejdet ved at rette op på ineffektive arbejdsformer. Når du kan overvåge bookede kontra faktiske data, opnår du en forståelse af, hvordan lokalerne bruges, så du kan tage de nødvendige skridt for at få optimalt udbytte af kontoret.
Nathan Thomas

Nathan Thomas

Head of Product, RDx Ricoh Europe

Let’s connect

Talk to a Ricoh expert

Transform your workplace with Ricoh’s Managed Print and Automation Services. 

Boost efficiency, reduce costs, and accelerate your journey towards digital transformation. 

Contact us

References