Verdens første intelligente whiteboard
13.03.2017

Verdens første intelligente whiteboard!

20170216 - IBM Watson

Ricoh og IBM har udviklet det intelligente whiteboard. Ved hjælp af IBM’s Watson-teknologi og IoT har vi skabt det første kognitive whiteboard der er drevet af kunstig intelligens. Ricoh forudser, at det nye whiteboard vil effektivisere samarbejdet i både store og små organisationer.

Nu er det slut med at lede efter noter fra gamle møder og finde referater frem i komplekse it-systemer. 

Det ligner umiddelbart et almindeligt whiteboard, men det kan kontrolleres med stemmen, tage noter af samtaler under mødet og opsummere tegninger og modeller i e-mails, som sendes til alle mødedeltagere – og hvis du foretrækker et andet sprog, så oversætter whiteboardet alle noter og samtaler under mødet.

Ved hjælp af realtidsanalyser er det også muligt at guide og hjælpe deltagere under møderne, så de kan træffe hurtigere, bedre og mere kvalificerede beslutninger

– AI vil få en enorm betydning for erhvervslivet i det kommende årti. Det er ofte personlige assistenter, som Amazons Alexa og Apples Siri, der trækker overskrifter, men mulighederne i AI og intelligente løsninger i erhvervslivet er næsten uanede. Ikke blot i forhold til at effektivisere vores daglige arbejde, men også i forhold til at træffe bedre forretningskritiske beslutninger, siger Søren Krogh-Nielsen, administrerende direktør i Ricoh Danmark.

Innovation Executive hos IBM Danmark, Anders Quitzau fortsætter, Succesfulde virksomheder skabes af samarbejde og udveksling af viden og ideer på tværs af landegrænser, sprog og kulturer. Og det kan være en kæmpe udfordring for virksomheder, når de er spredt over flere lokationer. Med 'IBM Watson inside' i Ricohs interaktive whiteboards, skabes en helt ny mødeoplevelse med samarbejde, fri kommunikation og samhørighed - samtidigt med at møderne og opfølgningen bliver langt mere effektiv.

Det intelligente whiteboard er en del af Ricohs fokus på intelligente løsninger til arbejdspladsen med vægt på effektivisering og forbedret samarbejde. IBM har selv valgt at installere mere end 80 intelligente whiteboards i det nye Watson-hovedkvarter i München, så medarbejderne bedre kan samarbejde med deres kollegaer i Japan, Brasilien og USA.

Det nye, intelligente whiteboard giver blandt andet adgang til:
  • stemmestyrede møder: Når et møde begynder kan enhver medarbejder – som enten deltager fysisk eller via telefon – kontrollere, hvad der foregår på skærmen med stemmen. 
  • oversættelse til andre sprog: Via Watson-teknologi kan whiteboardet oversætte tale i real-time og vise oversættelsen på skærmen eller gemme det i en transskription. 
  • ”easy-to-join”-løsning: Med tilhørende badges kan mødedeltagere logge deres tilstedeværelse og holde styr på hver deres agenda, så alle vigtige emner bliver vendt. 
  • mulighed for at fange små-diskussioner: Whiteboardet opfanger alle små samtaler og sørger for at inddrage deres pointer i opsummeringer.

|Om Ricoh|

Hos Ricoh styrker vi digitale arbejdspladser gennem innovative teknologier og tjenester, der gør det muligt for mennesker at arbejde smartere, uanset hvor de er. 

Ricoh er en førende leverandør af digitale tjenester, workflow- og dokumenthåndteringsløsninger samt kommercielle og industrielle printløsninger, der er designet til at understøtte digital transformation og optimere virksomhedens resultater.

Med hovedkvarter i Tokyo når Ricoh Group ud til kunder i ca. 200 lande og regioner, understøttet af viden, teknologier og organisatoriske evner og erfaringer, der er blevet næret gennem virksomhedens 85-årige historie. 

I regnskabsåret, der sluttede marts 2023, havde Ricoh Group en global omsætning på 2.134 milliarder yen (ca. 16 mia. USD). Det er Ricohs mission og vision at forstå og transformere måden, som mennesker arbejder på, så vi kan frigøre deres potentiale og kreativitet – og sammen realisere en bæredygtig fremtid. 

Ricoh Danmark A/S har hovedkontor i Vallensbæk Strand og filialer i Aarhus og Kolding. Ricoh Danmark har desuden eget landsdækkende servicenetværk, samt en række specialiserede partnere over hele landet.


Læs mere på www.ricoh.dk

Kontaktoplysninger:
Ricoh Danmark A/S
Delta Park 37
2665 Vallensbæk Strand
Tlf.: 70 10 67 68
www.ricoh.dk
Søren Steendahl,

Country Manager 

Tlf.: 29 29 61 91

E-mail: soren.steendahl@ricoh.dk
Find os på Facebook: www.facebook.com/ricohdanmark
Find os på Twitter: www.twitter.com/ricoheurope
Find os på LinkedIn: www.linkedin.com/company/ricoh-danmark-a-s 
Find os på Youtube: www.youtube.com/ricoheurope
Besøg Ricohs mediecenter på: www.ricoh.dk/nyheder-og-events/presserum