Ricoh køber den etablerede AV-leverandør, AVC, og accelererer dermed væksten inden for løsninger til den digitale og hybride arbejdsplads
01.06.2022

Ricoh køber den etablerede AV-leverandør, AVC, og accelererer dermed væksten inden for løsninger til den digitale og hybride arbejdsplads

Ricoh Danmark, 1 juni 2022 - Ricoh har store ambitioner inden for udvikling af løsninger til den digitale arbejdsplads, til både det private og offentlige marked. Ricoh har længe været en gigant på print- og kopimarkedet. Ambitionerne rækker dog længere, og virksomheden har gennem en lang periode arbejdet strategisk med at løfte aktiviteterne og udvide deres portefølje markant inden for områder som IT, infrastruktur, AV og software.

Opkøbet af en af Danmarks største AV-integratorer, AVC, skal være med til at styrke Ricohs position som en af Europas førende udbydere af AV-løsninger. Det vil samtidig bidrage til, at Ricoh får et endnu mere solidt fodfæste på det danske og nordiske marked. 

Opkøb er det naturlige næste skridt i strategien

”Vi ser opkøbet som et godt match i forhold til begge virksomheders strategiske ambitioner. Ricoh har i forvejen solid erfaring på AV-området, hvor vi blandt andet i mange år har understøttet danske virksomheder i deres digitale transformation. Under Corona-krisen har vi desuden været med til at hjælpe en lang række virksomheder med at udvikle den hybride arbejdsplads. Med AVC tilfører vi nu yderligere stærke kompetencer, ny teknologi og en yderst interessant portefølje af kunder - både inden for det offentlige og private segment”, udtaler Søren Krogh-Nielsen, adm. direktør hos Ricoh Danmark. 

Et perfekt match

Hos AVC er der også glæde over den nye konstellation. 

”Ricoh gennemgår i disse år en spændende transformation, som vi ser frem til at blive en del af. Ricoh har stærke ambitioner, og vi er glade for, at AVC bliver en vigtig del af realiseringen af disse”, siger adm. direktør i AVC, Niels Bull.

”AVC tilfører Ricoh et markedsledende hold inden for design og implementering af avancerede AV-løsninger i Danmark. Ricoh sikrer omvendt, at AVC fremadrettet kan tilbyde en bredere palette af produkter og serviceydelser til den digitale arbejdsplads, som vores kunder efterspørger. Vi har både ambitioner om øget internationalisering og om at løse større opgaver, end vores størrelse giver os adgang til i dag. Med Ricoh får vi større muskler til at leve disse ambitioner ud. Vi har ydermere valgt Ricoh, fordi det giver vores medarbejdere mulighed for at træde ind i et større fagligt fællesskab, hvor de også kan udvikle sig.

Med Ricoh er der nu skabt en platform for yderligere vækst i AVC. Jeg forventer, at vi kommer til at komplementere hinanden godt, og at vi sammen kan løfte forretningen til et nyt niveau”, afslutter Niels.

AVC, der blev grundlagt i 1965, har en stærk tilstedeværelse på det danske AV-integratormarked og har ca. 60 medarbejdere, der støtter omkring 800 kunder lokalt og globalt. 

AVC bliver med opkøbet et selvstændigt datterselskab i Ricoh-koncernen og fortsætter under samme navn. Selv om medarbejdere får ny arbejdsgiver, så fortsætter de med at have deres normale arbejdsgang i kontorerne i Brøndby og Horsens.

“AVC passer godt til Ricoh, fordi vi begge deler en begejstring for at designe og implementere AV-løsninger, som er bygget til de folk, der bruger dem. Samtidig har vi begge en stærk kultur, som har stor fokus på vores medarbejdere – uden dem var vi ikke, hvor vi er i dag”, slutter Søren Krogh-Nielsen

|Om Ricoh|

Hos Ricoh styrker vi digitale arbejdspladser gennem innovative teknologier og tjenester, der gør det muligt for mennesker at arbejde smartere, uanset hvor de er. 

Ricoh er en førende leverandør af digitale tjenester, workflow- og dokumenthåndteringsløsninger samt kommercielle og industrielle printløsninger, der er designet til at understøtte digital transformation og optimere virksomhedens resultater.

Med hovedkvarter i Tokyo når Ricoh Group ud til kunder i ca. 200 lande og regioner, understøttet af viden, teknologier og organisatoriske evner og erfaringer, der er blevet næret gennem virksomhedens 85-årige historie. 

I regnskabsåret, der sluttede marts 2023, havde Ricoh Group en global omsætning på 2.134 milliarder yen (ca. 16 mia. USD). Det er Ricohs mission og vision at forstå og transformere måden, som mennesker arbejder på, så vi kan frigøre deres potentiale og kreativitet – og sammen realisere en bæredygtig fremtid. 

Ricoh Danmark A/S har hovedkontor i Vallensbæk Strand og filialer i Aarhus og Kolding. Ricoh Danmark har desuden eget landsdækkende servicenetværk, samt en række specialiserede partnere over hele landet.


Læs mere på www.ricoh.dk

Kontaktoplysninger:
Ricoh Danmark A/S
Delta Park 37
2665 Vallensbæk Strand
Tlf.: 70 10 67 68
www.ricoh.dk
Søren Steendahl,

Country Manager 

Tlf.: 29 29 61 91

E-mail: soren.steendahl@ricoh.dk
Find os på Facebook: www.facebook.com/ricohdanmark
Find os på Twitter: www.twitter.com/ricoheurope
Find os på LinkedIn: www.linkedin.com/company/ricoh-danmark-a-s 
Find os på Youtube: www.youtube.com/ricoheurope
Besøg Ricohs mediecenter på: www.ricoh.dk/nyheder-og-events/presserum