Nyt plantebaseret blæk fra Ricoh forbedrer grafik- og emballagetryks bæredygtighed
15.02.2022

Nyt plantebaseret blæk fra Ricoh forbedrer grafik- og emballagetryks bæredygtighed

Biologisk nedbrydeligt, hurtigttørrende, lugtfrit blæk giver energi- og omkostningsbesparelser

Ricoh Europa, London, 15 Februar 2022 – Virksomhedsejere og printerproducenter kan yderligere reducere deres miljøpåvirkning med Ricohs plantebaserede blæk – den første af sin slags til grafiske tryk og emballageprint.

Nyt plantebaseret blæk fra Ricoh forbedrer grafik- og emballagetryks bæredygtighed
Ricohs plantebaserede blæk kan hjælpe virksomhedsejere og printproducenter med yderligere reduktion af deres miljøpåvirkning.

Blækket er et derivat af den oliebaserede blæk, der er skabt til dekorationstryk, som en del af Ricohs samarbejde med den tyske producent, Olbrich. Blækken er udviklet til at levere en fremragende gnidningsmodstand og set-off performance til bølgepap samt karton.

Den plantebaserede oliekomponent skaber bæredygtigt og miljøvenligt blæk, som har følgende kvaliteter:

  • Hurtig tørring, da der ikke kræves varme til at fastgøre eller tørre blækket. Olien trænger ind i porøse substrater, der efterlader pigmentet nær overfladen. Dette reducerer energiforbruget og eliminerer behovet for hele tørresystemet. 
  • Lugtfri med forbedret fødevarekompatibilitet, da der ikke anvendes monomerer. 
  • Ikke vandbaseret, så der kræves ingen biocider for at holde blækket brugbart.


Printhovederne er lette at rengøre og mindre tilbøjelige til at tilstoppe, da ”open time” er meget længere. Dette forbedrer pålideligheden, ydeevnen og printhovedernes levetid. Lavt blækforbrug er også en fordel, da den samme optiske tæthed kan opnås gennem 50% mindre blæk.

Graham Kennedy, director Industrial Printing, Graphic Communications, Ricoh Europe, siger: "Virksomhedsejere og printproducenter fokuserer i stigende grad på at reducere deres miljøpåvirkning og anvende en bæredygtig praksis, hvor end det er muligt. Med vores nye plantebaserede blæk kan de nemt indføre positive ændringer, der gør en stor forskel uden at påvirke kvaliteten af deres tryk."

Blækket er nu tilgængeligt i hele Europa.

Se www.ricoh-europe.com for yderligere information.

|Om Ricoh|

Hos Ricoh styrker vi digitale arbejdspladser gennem innovative teknologier og tjenester, der gør det muligt for mennesker at arbejde smartere, uanset hvor de er. 

Ricoh er en førende leverandør af digitale tjenester, workflow- og dokumenthåndteringsløsninger samt kommercielle og industrielle printløsninger, der er designet til at understøtte digital transformation og optimere virksomhedens resultater.

Med hovedkvarter i Tokyo når Ricoh Group ud til kunder i ca. 200 lande og regioner, understøttet af viden, teknologier og organisatoriske evner og erfaringer, der er blevet næret gennem virksomhedens 85-årige historie. 

I regnskabsåret, der sluttede marts 2023, havde Ricoh Group en global omsætning på 2.134 milliarder yen (ca. 16 mia. USD). Det er Ricohs mission og vision at forstå og transformere måden, som mennesker arbejder på, så vi kan frigøre deres potentiale og kreativitet – og sammen realisere en bæredygtig fremtid. 

Ricoh Danmark A/S har hovedkontor i Vallensbæk Strand og filialer i Aarhus og Kolding. Ricoh Danmark har desuden eget landsdækkende servicenetværk, samt en række specialiserede partnere over hele landet.


Læs mere på www.ricoh.dk

Kontaktoplysninger:
Ricoh Danmark A/S
Delta Park 37
2665 Vallensbæk Strand
Tlf.: 70 10 67 68
www.ricoh.dk
Søren Steendahl,

Country Manager 

Tlf.: 29 29 61 91

E-mail: soren.steendahl@ricoh.dk
Find os på Facebook: www.facebook.com/ricohdanmark
Find os på Twitter: www.twitter.com/ricoheurope
Find os på LinkedIn: www.linkedin.com/company/ricoh-danmark-a-s 
Find os på Youtube: www.youtube.com/ricoheurope
Besøg Ricohs mediecenter på: www.ricoh.dk/nyheder-og-events/presserum