Sådan vil AI forbedre din arbejdsplads

Udskriv Twitter Facebook Delicious LinkedIn

Sådan vil AI forbedre din arbejdsplads

20170306 Sådan vil AI forbedre din arbejdsplads

Udviklingen i kunstig intelligens nåede en vigtig milepæl for nylig, da Googles AlphaGo-program, der er en del af virksomhedens Deepmind AI, slog verdensmesteren i det komplekse kinesiske brætspil Go. Den generelle konsensus var ellers, at det først ville være muligt om flere år.

Sejren kom ikke på baggrund af såkaldt Brute Force – hvor computeren under hver tur analyserer ekstremt mange scenarier på få millisekunder – som ellers er sådan, IBM’s Deep Blue-program overvandt stormesteren Kasparov i skak i 1997. Nej, AlphaGo vandt ved at bruge intuition. Programmet har nemlig spillet Go millioner af gange mod sig selv og lært af sine fejltagelser.

Menneske og maskine i samspil
Resultatet har sendt bølger gennem tech-verdenen, og det har givet anledning til en fornyet diskussion om, hvorvidt maskiner er på vej til at overflødiggøre mennesker på arbejdsmarkedet.

Mange er forståeligt nok nervøse, men jeg tror fuldt og fast på, at AI vil blive en gevinst på arbejdspladsen – både for virksomheder og for medarbejderne.

Maskiner har længe automatiseret produktionslinjer, og nu ser vi maskiner gøre deres indtog på kontoret. Automation-teknologi strømliner forretningsgange og klarer mange af de tidskrævende og omkostningstunge rugbrødsopgaver.

Big data analytics er et eksempel på et tidligt stadie maskinintelligens, der giver virksomheder mulighed for at forstå massive datamængder og derfra træffe bedre beslutninger. Vi behøver ikke længere at trævle gennem hundredvis af Excel-ark for at spotte trends – det kan en maskine gøre for os.

Få din egen AI-assistent
Overvej engang fordelene ved at bruge samme teknologi til at organisere din indbakke eller dine dokumenter. En personlig AI-assistent kunne hjælpe med at organisere og prioritere dine mails og opgaver. Uanset opgaverne, så vil assistenten kunne frigøre din tid til vigtigere og mere kreative opgaver, som skaber større værdi for virksomheden. Resultatet bliver mere spændende opgaver for medarbejderne og giver øget arbejdsglæde.

Det lyder jo glimrende, men frygten for maskiner opstår for alvor, når maskiner bliver i stand til at træffe forretningskritiske beslutninger.

Fremtiden er ikke kun maskinernes
Maskiner vil altid være hurtigere end mennesker, når det handler om at håndtere og processere store mængder information. Jeg tror dog ikke på en fremtid, hvor mennesker skal kæmpe mod maskiner om jobs, men snarere et scenarie, hvor maskiner hjælper mennesker med at blive mere effektive. 

For selvom maskiner er dygtige til enkelte opgaver, så mangler de stadig det emotionelle aspekt. AlphaGo’s præstation er utrolig og bemærkelsesværdig, men der er endnu lang vej til, at vi ser maskiner opnå kreativitet og emotionel intelligens på et menneskeligt niveau – men det er trods alt en mulighed på sigt.

Byd dem velkommen
Jeg mener, at danske virksomheder allerede nu bør tage stilling til AI på arbejdsmarkedet og gøre sig klar til maskinernes indtog. Hvorvidt det bliver en fordel eller ulempe for den enkelte virksomhed, handler meget om den indstilling, de lægger for dagen i dag. Maskinerne kommer – og vi bør byde dem velkommen.

Toppen af siden

| Om Ricoh | 

Ricoh er en global teknologivirksomhed, som i mere end 80 år har transformeret måden, mennesker arbejder på. Med sit slogan – imagine. change. – vil Ricoh fortsat styrke virksomheder og deres medarbejdere ved at tilbyde tjenester og teknologier, der optimerer innovation, fremmer bæredygtighed og booster virksomhedsvækst. Disse omfatter dokumenthåndteringsløsninger, IT-services, produktionsprint, visuel kommunikation, digitalkameraer og industrielle produkter.

Ricoh-koncernen har hovedkontor i Tokyo og driver virksomhed i ca. 200 lande og regioner. I regnskabsåret, der sluttede den 31. marts 2016, havde Ricoh en samlet omsætning på JPY 2.209 milliarder (ca. USD 19,6 milliarder).

Ricoh Danmark A/S har hovedkontor i Vallensbæk Strand samt filialer i Århus og Kolding. Ricoh Danmark beskæftiger ca. 180 medarbejdere og har et servicenetværk med mere end 65 teknikere, der servicerer kunder over hele landet.

Se mere på www.ricoh.dk eller www.ricoh-europe.com

Kontaktoplysninger:

Ricoh Danmark A/S 
Delta Park 37 
2665 Vallensbæk Strand
Tlf.: 70 10 67 68 
www.ricoh.dk

Søren Krogh-Nielsen, Country Manager
Tlf.: 25 57 69 21 
E-mail: soren.krogh-nielsen@ricoh.dk

Kristian Møllbach, Marketing Manager
Tlf.: 25 57 69 34 
E-mail: kristian.mollbach@ricoh.dk

Find os på Facebook: www.facebook.com/ricoheurope
Find os på Twitter: www.twitter.com/ricoheurope
Find os på LinkedIn: www.linkedin.com/company/ricoh-europe
Find os på Youtube: www.youtube.com/ricoheurope
Besøg Ricohs mediecenter på: www.ricoh-europe.com/press

Toppen af siden